Explorarea interioara

explorarea interioara

 

 

“Explorarea spatiului interior conduce intotdeauna la Adevarul care elibereaza”...

 

Uneori o facem in locuri si spatii care au menirea de a face legatura intre acesta si lume, alteori prin aducerea amintirilor si crearea lumii exterioare in noi insine, dar intotdeauna legatura aceasta elibereaza, caci Adevarul curata.

 

Insa curatarea nu e echivalentul linistii deoarece adesea e un proces ce se soldeaza cu impuritati, resturi, parti ce se activeaza si se resimt. Anxietati, frici vechi, uitate, reprimate, inhibate se activeaza prin acest proces de curatire, si resimtirea lor ca si existenta lor, uneori ne mira, alteori nu tocmai nestiute, doar ne enerveaza caci le credeam de mult “trecute”...

 

Procesarea lor, intelegerea, nu doar rationala ci si emotionala, o intelegere care provine din acel adanc al fiintei care are alte ratiuni de existenta decat ratiunea insasi si e masurata prin acceptare si detasare, le face sa “treaca” scazandu-le in fapt intensitatea si gasindu-si astfel locul in noi intr-un mod util si cu sens.

Asa isi face loc Adevarul pentru a ni se releva in toata puterea lui…

 

Dar mai sunt si momente cand adevarul isi face simtita prezenta ca o stare inconfundabila de bine si liniste, autenticitate si sens neinteles dar puternic resimtit in anumite spatii naturale, ivit prin accesarea legaturii noastre ancestrale cu universul, lumea, natura si elementele ei. Si cu cat spatiul este unul mai “natural” impregnat de elemente primordiale care sunt la baza tuturor lucrurilor, cu atat accesarea adevarului interior este mai usoara iar puterea lui mai mare.

 

Conectarea cu natura ne conecteaza la noi insine, la natura din noi, la forta si puterea ei.

 

Conectarea cu natura ne aduce aminte de noi insine, iar aceasta aducere aminte este uneori, din nefericire, ca o trezire dintr-un cosmar care te bulverseaza initial dar peste care treci cand realitatea iti spune ca tu esti mai mult decat cosmarul.

 

Conectarea la natura ne aminteste cine suntem si ne ajuta sa fim dincolo de frici, anxietati, nesigurante, nu pentru ca ni le ia in mod miraculos ci pentru ca arata cum le putem integra in mod armonios, asemeni ei.

 

 

logo2-bw

copsi bw

          site partener

Contact

Remus 7/A, 300194, Timisoara, Timis
claudia@psihomental.ro
Tel: +40 745 266 210