Schimbare

schimbare

 

Ascundem stari si sentimente, trairi si emotii pentru a-i proteja pe cei dragi, defilam adesea cu o stare de multumire pe care incercam sa o traim cat mai real dand la o parte dureri si neimpliniri, de dragul unor oameni si cand nu mai putem face asta, ne trezim brusc ca dintr-un vis si ajungem in cele din urma sa ranim si sa suferim si noi invinovatindu-ne ca nu am putut continua.

 

Iar in durerea lor, oamenii dragi noua se revolta si ne reprosează invinovatindu-ne si ei pentru schimbare.... Cine greseste? Nimeni. Doar ca sacrificiul devinde un construct nou cu valente deosebite de cele pe care le cunosteam.

 


Si nu il mai vrem sau nu mai putem trai facandu-l, dar nici schimbarea nu este usoara caci ramane o parte din sufletul nostru care nu poate abandona modelul, simte nevoia in continuare sa se dea de o parte pentru altcineva. Si de aici lupta interioara care consuma energie, oboseste si copleseste la un moment dat daca nu este oprita la timp. La timp? Ce inseamna la timp? Greu de spus…

 

Si cu toata lupta, ceva este diferit deja: sufletul isi cunoaste nevoile, e in contact autentic, real si permanent cu ele. Ce va face cu ceea ce stie si simte? De aici e o poveste diferita pentru fiecare.

 

Dar urmeaza cu siguranta o noua treapta pe scara evolutiei, dupa simtire, traire, cunoastere (constientizare): a face.

 

 

 

logo2-bw

copsi bw

          site partener

Contact

Remus 7/A, 300194, Timisoara, Timis
claudia@psihomental.ro
Tel: +40 745 266 210