Metode si tehnici de evaluare psihologica si psihodiagnostic clinic al adultului

poza site curs adult  

 

 

 

Pentru psihologii clinicieni: CURS

 

 


I
ulie 2018

 

 

Timisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

Desfasurare: 07.07.2018—08.07.2018

Numar ore/credite: 30 de ore—30 credite  CPR

Cost: 450 lei

Beneficiari: psihologi practicieni, studenti

Locatie: Timisoara,  Str. Remus, nr 7A

Conditii: seriozitate, dorinta de invatare

 

Inscriere: presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

1. se achita costul cursului in contul Asociatiei PsiVest RO95BTRLRONCRT0440735101 deschis la Banca Transilvania, Agentia Bega. Str. A. Pacha, nr. 1 Timisoara,

2. se trimite un e-mail cu numele complet, modalitati de contact si  copie dupa chitanta de achitare.

 

Tematica:

- Anamneza, interviul clinic,

- Observatia clinica,  metoda narativa,

- Teste si chestionare,

- Testul Persoanei,

- Testul Arborelui,

- T.A.T.,

- Proba Luscher,

- Testul Bender Gestalt,

- Integrarea probelor și metodelor in ansamblul evaluarii psihologice,

- Studii de caz, exercitii practice.

 

Beneficii:

 

! materiale teoretice,

! prezentari modalitati de evaluare,

! studii de caz,

! cazuri practice

! Delimitari conceptuale intre notiunile de client si beneficiar

 

 

Argument:

Evaluarea psihologica clinica este un proces de analiza aprofundata a informatiilor si datelor cu relevanta psihologica culese, in vederea determinarii diferentelor  individuale, a diagnosticarii semnelor si simptomelor  si clasificarii problematicilor identificate prin raportarea la categorii nosologice.

Evaluarea psihologica se axeaza pe starea de bine, procesul de adaptare si capacitatea proprie a organismului de a-si atinge nevoile, aspiratiile, astfel incat sa raspunda adecvat mediului.

Intregul proces de evaluare este ghidat de formularea obiectivelor acesteia, prin urmare a sti pentru ce realizezi evaluarea determina cu ce realizezi evaluarea psihologica.

Demersul de formulare a obiectivelor evaluarii porneste de la cererea efectuata care va fi formulata in termeni de obiectiv de catre psiholog in colaborare si prin comunicare cu clientul evaluarii psihologice.

Ulterior, obtinerea informatiilor relevante din punct de vedere psihologic in acord cu obiectivele stabilite, este o alta etapa. Aici se manifesta intr-o mare masura abilitatile psihologului, experienta profesionala, capacitatea de a culege dar si a organizara si integra informatiile si datele culese trecandu-le prin filtrul experientei profesionale si prelucrandu-le astfel incat sa fie relevante pentru situatia de viata investigata.

In acest scop, avem la dispozitie o serie de metode pentru a obtine informatii relevante in evaluare, dintre care o desebita importanta o au: anamneza, interviul structurat/semistructurat, observatia, metoda narativa, teste, chestionale, screeninguri. Pe langa teste si chestionare pot fi folosite si interviuri orientate catre decizie sau metode de observare sistematica a comportamentului.

Acestea sunt cateva aspecte asupra carora se concentreaza cursul de formare profesionala, cu accent pe prezentarea detaliata a unora dintre probele care pot fi utilizate in evaluarea psihologica a adultului in functie de diferitele scopuri ale acesteia.

 

Inscrieri si informatii:

 

Claudia Borza  - tel. 0745266210,   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.psihomental.ro

Alina Sirbu - tel. 0726380178, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

 

logo2-bw

copsi bw

          site partener

Contact

Remus 7/A, 300194, Timisoara, Timis
claudia@psihomental.ro
Tel: +40 745 266 210