Metode de evaluare psihologica si psihodiagnostic al adultului

 

poza site curs adult

 

 

    Curs de perfectionare in psihologie clinica

Credite Colegiul Psihologilor din Roamania

 

 

 

 

 

 

Desfasurare: 10.12.2016—11.12.2016

Numar credite: 30 credite CPR

Cost: 450 lei

Beneficiari: psihologi practicieni, studenti

Locatie: Timisoara, str. Remus, nr 7A

Conditii: seriozitate, dorinta de invatare

 

Tematica:

  •        Anamneza, interviul clinic,
  •           Observatia clinica, metoda narativa,
  •           Teste si chestionare,
  •           Testul Persoanei,
  •           Testul Arborelui,
  •           T.A.T.,
  •           Proba Luscher,
  •           Testul Bender Gestalt,
  •           Integrarea probelor si metodelor in ansamblul evaluarii,
  •           Studii de caz, exercitii practice.

 

Inscrieri:  

Se achita un avans de 100 lei in contul Asociatiei PsiVest RO29BRDE360SV78573043600  deschis la Banca BRD, Agentia Eminescu, Timisoara.

Se va trimite un e-mail în care se anunta intentia de participare la una din adresele de mai jos cu nume/prenume, nr de telefon si adresa de e-mail, ulterior achitandu-se avansul in contul mentionat si transmitand chitanta cu dovada  platii.

 

Evaluarea psihologica este un un demers standardizat, un proces multimodal  prin care se obtin informatii relevante psihologic dintr-o varietate de surse, printr-o multitudine de proceduri (interviuri, chestionare, scale de evaluare, teste standardizate etc.).

Evaluarea psihologica este un proces de analiza aprofundata a informatiilor si datelor cu relevanta psihologica culese, in vederea determinarii diferentelor individuale, a diagnosticarii semnelor si simptomelor si clasificarii problematicilor identificate prin raportarea la categorii nosologice.

Un aspect deosebit de important al evaluarii psihologice se refera la obtinerea de informatii relevante din punct de vedere psihologic pentru situatia evaluata. Pentru realizarea evaluarii, psihologii au la dispozitie o serie de metode pentru a obtine informatii relevante in evaluare, dintre care o desebita importanta o au: anamneza, interviul structurat/semistructurat, observatia, metoda narativa, teste, chestionale, screeninguri, tehnici proiective insa toate acestea vor capata valoare prin modul in care sunt folosite – atat prin respectarea normelor si standardelor de utilizare dar corelate cu abilitatea psihologului de a culege, a organizara si integra informatiile si datele culese, trecandu-le prin filtrul experientei profesionale si prelucrandu-le astfel incat sa fie relevante pentru situatia de viata investigata.

Cursul urmareste mai mult decat prezentarea teoretica a utilizarii unor metode si tehnici de evaluare dar si modul in care acestea pot fi corelate si integrate in functie de specificul situatiilor evaluate, venind cu exemple si studii de caz care au menirea de a contribui la invatarea modului de abordare si folosire a instrumentelor specifice in functie de baza teoretica de specialitate si tinand cont de situatia concreta de viata.

 

 

 

logo2-bw

copsi bw

          site partener

Contact

Remus 7/A, 300194, Timisoara, Timis
claudia@psihomental.ro
Tel: +40 745 266 210