Metode si tehnici de evaluare psihologica si psihodiagnostic al copilului si adolescentului

                                                                  

afis site iunie

 

 

 

                    Curs de perfectionare in psihologie clinica

   Credite Colegiul Psihologilor din Romania

 

 

 

 

 

 

Desfasurare: 17.06.2017—18.06.2017

Numar credite: 30 credite CPR

Cost: 450 lei

Beneficiari: psihologi practicieni, studenti

Locatie: Timisoara, str. Remus, nr 7A

Conditii: seriozitate, dorinta de invatare

                                            

Tematica:

-       Anamneza, interviul clinic copil/familie,

-       Desenul liber, jocul,

-       Testul Persoanei,

-       Fabulele Duss,

-       Testul Patte Noir,

-       Testul Familiei,

-       Testul Casei,

-      Testul Aperceptiei pentru Copii,

-       Integrarea probelor in ansamblul evaluarii,

-       Studii de caz, exercitii practice

     

      InscrieriSe achita costul cursului in contul Asociatiei PsiVest RO29BRDE360SV78573043600 deschis la Banca BRD, Agentia Eminescu, Timisoara

Se va trimite un e-mail în care se anunta intentia de participare la una din adresele de mai jos cu Nume/prenume, nr telefon si adresa de e-mail, dovada platii (poza chitanta).

 

 

Teme ale cursului

  1. Paricularitati ale anamnezei, interviului clinic, observatiei in functie de varsta copilului si scopul evaluarii psihologice,
  2. Teste si chestionare utilizate in functie de scopul si obiectivele evaluarii psihologice,
  3. Folosirea tehnicilor proiective de evaluare psihologica si integrarea lor in contextul global al evaluarii (prezentare, aplicabiliatte, studii de caz, exercitii, Desenul liber, jocul, Testul Personanei, Testul Familiei, Testul Casei, Testul Fabulelor Duss, Patte Noir, CAT).

 

Argumente

 

Evaluarea psihologica a copilului este un demers solicitat adesea de medici, parinti, cadre didactice in vederea identificarii cauzelor care stau la baza unor comportamente dezadaptative ale copilului sau alteori este solicitata doar pentru a cunoaste nivelul de dezvoltare al copilului raportat la varsta cronologica.

Indiferent de scopul acesteia, evaluarea psihologica clinica este un demers complex care implica atat copilul cat si familia acestuia, si se realizeaza cu instrumente si tehnici specific psihologice si adaptate particularitatilor de varsta ale copilului

Cunoasterea universului interior al copilului beneficiaza de un sprijin considerabil prin utilizarea metodelor de evaluare proiective si a tehnicilor expresiv-creative si de desen prin intermediul carora pe care le putem utiliza, exprimandu-se prin acestea caracteristici ale functionarii sale psihologice de care nu este in mod necesar constient. Aceste caracteristici pot cuprinde continutul (fantasme, preocupari personale, afecte dominante) sau forma (organizare, nivel de elaborare, incoerenta, etc.) gandirii, fantasme sau afecte. Din aceasta cauza, metodele proiective merg mult mai departe decat scalele de auto- si hetero-evaluare, cu conditia ca copilul sa nu fie prea inhibat sau prea agitat pentru a respecta consemnul si a completa sarcina ceruta.

“Desenul de copil este un mesaj, o posibilitate de dialog cu noi, adultii. Limbaj spontan, este un act liber: el vorbeste, povesteste si explica tot ceea ce tanarul autor nu poate formula verbal. In desen se gasesc intrebarile secrete, bucuriile, angoasele, dragostea sau frica copilului care nu dispune de toate cuvintele pentru a spune ceea ce simte si desenul sau vorbeste liber prin intermediul simbolurilor sale.” (Sylvie Chermet-Carroy).

 

Informatii:

 

Claudia Borza -  tel. 0745266210,   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Alina Sirbu -   tel. 0726380178.

 

 

logo2-bw

copsi bw

          site partener

Contact

Remus 7/A, 300194, Timisoara, Timis
claudia@psihomental.ro
Tel: +40 745 266 210