Am invatat

am invatat

 

 

Am invatat ca uneori cuvintele pot fi false, de aceea ma bazez mai mult pe ceea ce vad si inteleg.

 
Am invatat, in plus, ca trebuie sa obiectivezi ceea ce vezi si intelegi detasandu-te cat poti de subiectivismul, nevoile, apararile, fricile si alte parti interioare care ar denatura realitatea. Am invatat ca pentru asta ai nevoie de permanenta introspectie, analiza personala, rezolvari ale conflictelor sau durerilor grefate in interior, mai vechi sau mai noi. Am invatat ca ai nevoie de putere de acceptare si forta pentru a rezolva ceea ce se releva. Am invatat ca e greu si solicitant dar eliberator si inaltator deopotriva.

 

Am invatat ca desi cuvintele denatureaza uneori, in privire exista intotdeauna sensul real al nostru. Am invatat ca urmare, ca ochii sunt o poarta spre interior si vorbele doar obstacole ori dimpotriva, instrumente de sprijin necesare pentru drumul pe care il faci spre interior. Am invatat ca noi alegem sa presaram acest drum cu obstacole sau cu resurse de sprijin.

 

Am invatat ca ceea ce mintea noastra intelege dezvoltand un filtru ancorat la real prin care trecem exteriorul si interiorul este mult mai valoros si util decat cuvintele spuse adesea cu mestesug de unii.

 

Am invatat ca trebuie respectat dreptul fiecaruia de a fi asa cum dorește iar daca asta ne afecteaza, noi suntem cei care trebuie sa se indeparteze sau sa schimbe ceva.

 

Am invatat ca binele propriu e datoria fiecaruia dintre noi si nu a celorlalti.

 

Am invățat ca nimeni nu e responsabil de alegerile noastre oricare ar fi ele si indiferent pentru ce scop le realizam.

 

Am invățat ca fericirea e o stare pe care o poti avea doar daca iti dai voie iar ca sa o faci trebuie uneori sa repari si sa vindeci rani vechi.

 

Am invatat ca a face bine, a fi tolerant, intelegator sunt tot alegeri proprii pe care le facem pentru ca transmit ceva despre noi si nu pentru ca asteptam ceva in schimb.

 

Am invatat ca traind dar si ascultand, vazand, simtind, gandind, inveti.

 

Am invațat multe si mai am inca multe altele de invațat.

 

 

logo2-bw

copsi bw

          site partener

Contact

Remus 7/A, 300194, Timisoara, Timis
claudia@psihomental.ro
Tel: +40 745 266 210