Să facem cunoștință.
Eu sunt Claudia Borza
Sunt psiholog și psihoterapeut în Timișoara, cu peste 20 de ani experiență în domeniu. Mai jos poți să descoperi mai multe informații despre mine, precum: cine sunt, ce fac, care este viziunea mea, cum am ajuns aici și ce pot face pentru tine.
Cine sunt eu de fapt
Sunt un om care iubește oamenii, muncește cu dedicație, educă cu implicare și pune din sufletul său atât de mult cât poate în tot ceea ce face, greșește, repară, învață, crește și merge mai departe. Prin acestea simt ca traiesc, sunt vie și exist. Nu fac lucrurile doar pentru a le face si a le bifa, de la obișnuite în viața fiecăruia- administrative, zilnice, la organizarea unui eveniment sau cele care mă definesc în mai mare măsură – o ședință de terapie, un grup de supervizare, o postare, sau o dovada de respect și iubire. Simt că sunt și trăiesc prin ceea ce fac nu doar pentru alți oameni ci pentru ceea ce înseamnă toate acestea pentru mine.
O parte din cine sunt este este aceea ce psiholog și psihoterapeut.
Psihologia și psihoterapia reprezintă pentru mine o formă de exprimare, un mod de a fi pe care îl construiesc zilnic, îl cizelez mereu, îl transform și îl las să mă transforme. Această parte este construită în ani mulți și mereu în construcție formatoare sub influențele a ceea ce vine, spre profunzimi ale ființei pe care le caut și le stimulez împreună cu cei care doresc asta, și la plămădirea cărora particip cu recunoștință, spre scoaterea la lumină și creșterea personală a celor care doresc, au nevoie sau caută asta
Profesional, sunt:
Psiholog clinician, adică un profesionist în domeniul sănătății, acel psiholog care cunoaște și clarifică aspectele psihologice care contribuie, susțin sau explică o stare de fapt , fie ea afecțiune, boală, situație de viață (conflict, problemă, dificultate). El face și recomandări pentru controlul acestor aspecte psihologice, ameliorarea sau eliminarea lor.
Rezultatul muncii mele este evaluarea psihologică pentru o situație specifică sau o afecține dar poate fi și expertiza psihologică (care diferă de o evaluare psihologică prin scopul ei diferit și unele particularități ale demesului de evaluare psihologică), sau intervenția psihologică pentru ameliorarea unor stări.
Consilier psihologic, adică acea consiliere care este orientată spre controlul factorilor psihologici implicați în situația de sănătate sau în diferite situații de viață – stres cotidian, probleme legate de profesie şi carieră, dificultăţile de cuplu sau familie, performanță academică, dificultăţi din sfera emoţională, comunicare.
Psihoterapeut, adică profesionistul care se orientează spre modificarea factorilor psihologici implicați în starea de boală sau diferite situații de viață care au efecte negative în ceea ce privește starea de bine. Procesul psihoterapeutic este unul de o durată mai mare ca timp și de profunzime în sfera personalității persoanei care îl urmează. Evenimente de viață cum ar fi traumele, formarea și construcția unor aspecte rigide sau sensibile ale personalității care afectează puternic viața de zi cu zi și starea de bine a persoanei afectând starea de vine și interferând în evoluția personală, necesită adesea un demers psihoterapeutic, consilierea fiind insuficientă
Ca și psihoterapeut am mai multe formări, printre care:
- Psihoterapie Experiențială,
- Psihoterapie dialectic-comportamentală, (DBT- Dialectical Behavoral Therapy),
- Focusing şi FOT – Focusing Oriented Therapy (copii şi adulţi),
- EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing),
- Training Autogen Schultz in Metoda de Relaxare,
- Terapie și asistență integrată a consumatorilor de substanțe,
- Formări în intervenția specializată pentru copii și adolescenți cu tulburări emoțipnale și de comportament.
Cred însă într-o abordare holistică și specifică, adaptată persoanei și ținând cont de corp, minte și suflet, într-o integrare și unificare a lor și spre o stare de bine.
Supervizor în psihologie clinică, adică particip la formarea și dezvoltarea profesională a psihologilor clinicieni aflați la debutul în carieră.
Formator avizat în susținerea de workshop-uri și cursuri de formare profesională de specialitate (psihologică)
Ce Fac?
- evaluari psihologice clinice- copii și adulți,
- expertize psihologice clinice,
- consultanță și consiliere psihologică (stres, adapatare, dificultăți de relaționare, comunicare, soluționare a unor situații de viață, diferite tulburări în funcționalitatea personală),
- intervenții psihologice și psihoterapeutice pentru remiterea sau ameliorarea unor tulburări (anxietate, depresie, tulburări psihosomatice, de comportament, emoționale, de relațîonare),
- traininguri de abilități psihologice în abordarea DBT,
- workshop-uri pentru specialiști,
- supervizare profesională