Cuvinte despre

Cuvinte despre dezvoltarea personală

     Rumi spunea „Ești oglinda care reflectă o față nobilă.Acest univers nu este în afara ta. Privește înăuntrul tă, tot ceea ce vrei este deja acolo.”

     Cred în puterea din noi înșine, în resursele și capacitățile pe care le avem și uneori intră în umbră, umbra noastra ce le scunde sau doar le protejează dar de care uneori se întâmplă să uităm poticnindu-ne de probleme ce ne acapareaza și ne „păcălesc”….

     Cred că avem în interior tot ceea ce este nevoie să trăim o viaă împlinită dar în anumite moment ale vieții nu mai știm cum să accesăm ceea ce este acolo pentru a ne fi bine…

     Cred că un sprijin mic din afară înseamnă o direcție spre a scoate la lumină capacitatea care există în interior și a intrat în umbră, pe principiul că ceea ce nu se vede nu înseamnă că nu există.

     Cred că lumina și întunericul din noi au fiecare importanța lor și doar împreună ne dau valoare și unicitate și nu avem nevoie să scăpăm de întuneric ci doar să îl cunoaștem îndreptând asupra lui lumina proprie.

     Cred că ceea ce suntem, în creația lui Dumnezeu înseamnă iubire și se dezvoltă din iubirea primită, trăită și transformată în iubire pentru sine și pentru ceilalți. Și cred că iubirea pentru ceilalți nu poate exista fără și în absența iubirii de sine. E doar o mare pacaleală din care ne trezim adesea dureros când trecem peste orice semn al neconcordanței și contradicției și ajungem în imposibilitatea de a trăi bine. Și atunci trebuie să reparăm mai întâi interiorul rănit sau spart pentru a repara și ceea ce s-a distrus în exterior.

     Dar cred în puterea de a o face și de a reactiva starea naturală cu care suntem înzestrati: fericirea.

     În acest context, cred că dezvoltarea personală înseamnă de fapt a descoperi ceea ce avem deja în noi ca și potențial și a-l pune în valoare sau a crește și dezvolta carcateristici proprii pentru o viață împlinită și o stare de bine.

Dacă dorești să aduci îmbunătățiri majore vieții tale într-un spațiu de siguranță, unde primești înțelegere, ghidare în cătările proprii, cu grijă și respect, experiență și profesionalism, mă poți contacta folosind formularul de pe pagina de contact – click -> aici.