Explorarea interioara

Explorarea interioară

“Explorarea spațiului interior este o necesitate spre aflarea Adevărului a cărui recunoaștere eliberează”…

     Uneori facem acest demers de explorare personal, alteori cu sprijin, iar sprijinul terapeutic este o modalitate prin care ajungem să facem legătura între spațiul interior și lume, alteori prin aducerea amintirilor și crearea lumii exterioare în noi înșine, dar întotdeauna legătura aceasta eliberează, căci Adevarul curăță și eliberează interiorul.

     Însă curățarea nu este echivalentul liniștii, adesea acesta este un proces ce se soldează cu impurități, resturi, părți ce se activează și se resimt. Anxietăți, frici vechi, uitate, reprimate, inhibate se activează prin acest proces de curățire, și resimțirea lor ca și existența lor, uneori ne miră, alteori nu tocmai neștiute, doar ne enervează căci le credeam de mult “trecute”…

     Procesarea lor, înțelegerea, nu doar raționala ci și emoțională, o înțelegere care provine din acel adânc al ființei care are alte rațiuni de existență decât rațiunea însăși și e masurată prin acceptare și detașare, le face să „treacă” scazându-le în fapt intensitatea și găsindu-și astfel locul în noi într-un mod util și cu sens.

     Așa își face loc Adevarul pentru a ni se releva în toată puterea lui…

     Dar mai sunt și momente cand adevărul își face simțită prezența ca o stare inconfundabilă de bine și liniște, autenticitate și sens neînțeles dar puternic resimțit în anumite spații naturale, ivit prin accesarea legăturii noastre ancestrale cu universul, lumea, natura și elementele ei. Și cu âat spațiul este unul mai „natural” impregnat de elemente primordiale care sunt la baza tuturor lucrurilor, cu atat accesarea adevarului interior este mai ușoară iar puterea lui mai mare.

     Conectarea interioară este un demers care ne conduce la conectarea autentică cu lumea, cu natura, cu Universul  simțind cum acestea devin procese reversibile, astfel încât conectarea cu natura ne conectează la noi înșine, la natura din noi, la forța și puterea ei.

     Conectarea cu natura ne aduce aminte de noi înșine, iar această aducere aminte este uneori, din nefericire, ca o trezire dintr-un coșmar care te bulversează inițial dar peste care treci când realitatea îți spune că tu ești mai mult decât coșmarul.

     Conectarea la natura ne amintește cine suntem și ne ajută să fim dincolo de frici, anxietăți, nesiguranțe, nu pentru că ni le ia în mod miraculos ci pentru că arată cum le putem integra în mod armonios, asemeni ei.

     Conectarea cu noi prin elemente ale naturii se poate face și într-un demers psihoterapeutic, folosind metode creative și tehnici experiențiale astfel încât să activăm resurse interioare spre  starea de bine cu care suntem înzestarți natural și creșterea calității vieții noastre.